This tutorial is available in other languages. Help translate more

English /

Installeer iRedMail op OpenBSD

Attention

Bekijk onze lichtgewicht on-premise e-mail archiveringsoftware ontwikkeld door het iRedMail team: Spider Email Archiver.

Attention

Het is aangeraden om het iRedMail Easy deployment en support platform te gebruiken om je e-mail server op te zetten en up to date te houden. Technische ondersteuning is beschikbaar via het ticket-systeem.

Lees meer: iRedMail Easy - Meet our new deployment and support platform

Systeemvereisten

Warning

To install iRedMail on OpenBSD, you need:

Note

Voorbereiding

Een fully qualified domain name (FQDN) opzetten als hostname voor je server

Of je server nu een testserver is of een production server, is het sterk aangeraden om een fully qualified domain name (FQDN) op te zetten als je hostname.

Geef commando hostname in om huidige hostname te zien:

$ hostname
mx.example.com

Op OpenBSD wordt de hostname bepaald door twee bestanden: /etc/myname en /etc/hosts.

mx.example.com
# Part of file: /etc/hosts
127.0.0.1   mx.example.com mx localhost localhost.localdomain

Verifieer de FQDN hostname. Als het niet is veranderd na de bovenstaande bestanden te bewerken, herstart dan de server.

$ hostname
mx.example.com

Choose a nearest mirror site for installing binary packages

iRedMail zal alle nodige packages installeren met commando pkg_add -i van de mirror site gedefinieerd in bestand /etc/installurl (ter informatie: installurl(5)), Als geen mirror gedefinieerd is, zal iRedMail het fastly CDN gebruiken voor installatie van packages.

Het is aangeraden om packages te installeren van een mirror site, om server load te besparen van de primaire OpenBSD servers. Ook zal packages installeren van een mirror die dichtbij je is de installatie versnellen. Je kunt de mirror lijst vinden op de OpenBSD website: OpenBSD Verkrijgen.

Installeer vereiste packages

iRedMail is geschreven in de Bash shell scripting taal. De bash shell interpreter is dus vereist, installeer dat eerst:

pkg_add bash dialog

Download de nieuwste versie van iRedMail

cd /root/
tar zxf iRedMail-x.y.z.tar.gz

Start iRedMail installatieprogramma

Je server is nu klaar om het iRedMail installatieprogramma op te starten. Het zal je meerdere simpele vragen stellen, dit allemaal is het enige dat je moet doen om een volledig werkende e-mailserver op te starten.

# cd /root/iRedMail-x.y.z/
# bash iRedMail.sh

Screenshots van installatie:

Note

Er is geen groot verschil tussen de aangeboden backends, het is dus sterk aangeraden om diegene te gebruiken die je het beste kent voor makkelijker beheer en onderhoud na installatie.

aan alle MySQL/MariaDB/PostgreSQL gebruikers

Als je kiest om e-mail accounts op te slaan in MySQL/MariaDB/PostgreSQL, zal het installatieprogramma een willekeurig, sterk password voor je bedenken. Je kunt het terugvinden in het bestand iRedMail.tips.

Opmerking: Deze account is een admin account en een e-mailgebruiker. Dat betekent dat je kunt inloggen op de webmail en het administratiepaneel (iRedAdmin) met deze account, de login username is het volledige e-mailadres.

Nadat je bovenstaande vragen hebt beantwoord, zal het iRedMail installatieprogramma je vragen om je veranderingen te bekijken en toe te staan. Het zal de nodige packages automatisch installeren en configureren. Typ y of Y en druk op Enter om te starten.

Important things you MUST know after installation

Warning

Het zwakste deel van je e-mailserver is een gebruiker hun password. Spammers willen je server niet hacken, ze willen gewoon spam sturen vanuit je e-mailserver. Alstublieft ALTIJD ALTIJD ALTIJD gebruikers forceren om sterke paswoorden te gebruiken.

Toegang tot webmail en andere web applicaties

Nadat de installatie succesvol werd afgerond, kan je webgebaseerde programma's gebruiken als je ervoor had gekozen om die te installeren. Vervang your_server hieronder door je server hostname of IP-adres

Verkrijg technische ondersteuning